Kolekcije → Prsteni

Prstenje od zlata je počelo da se pravi u II vijeku prije naše ere. Prije toga prstenje je bilo od gvožđa. Prsten kao dokaz vjernosti ima dugu tradiciju. Egipcani su smatrali da je prstenje najznacajniji simbol braka,darivali su ga kao znak vjernosti I smatralo se da se nikad na bi smio skinuti. Udate Rimljanke su u anticko doba nosile prsten na srednjem prstu jer se vjerovalo da od tog prsta jedan nerv ide pravo do srca,u stvari emocija onoga ko ga daje,prema onome koji ga nosi. Hriscani u ranom Hriscanstvu,prstenje uvode kao symbol braka. Darivanje vjerenickog I vjencanog prstenja odvojeno se pojavljuje pocetkom 19 vijeka.

VJERENIČKO – VJENČANO PRSTENJE

Trenutak u kojem dvoje ljudi odluči da zajedno provedu život, vjerovatno je najintimnija i najvažnija odluka u životu. Ljepota te odluke materijalizovaće se u vjereničkom ili vjenčanom prstenu. Odluka o zajedničkom životu zahtijeva pažljiv odabir prstenja. U svakom momentu u našoj zlatari imate izbor od oko 2000 modela prstenja 14-o karatnog zlata, bijelog, žutog, kombinacija ova dva sa raznim prirodnim kamenjem. Nudimo i 18-o karatno zlato sa ugradjenim dijamantima, safirima I ostalim prirodnim kamenjem, a među njima se sigurno nalazi upravo onaj, koji ćete prepoznati i odabrati kao simbol svoje odluke. Ukoliko želite unikatan par prstenova izradićemo ih samo za vas. Nudi vam se mogućnost narudžbe posebnih modela, kao i da sami budete dizajner svoga nakita koji ćete nosite na dan vjenčanja, na nekim drugim svečanim prilikama ili u svakodnevnom životu.

Mogucnost kupovine na 12 rata bez ucesca i kamate, dijamantskog vjerenickog i vjencanog prstenja od 14-o i 18-o karatnog zlata.

Vaša zlatara Mikel F!